Un dia en Davide em va confessar que s'enyorava de la panna cotta i de seguida em vaig posar a la recerca i captura d'una recepta que em fes el pes per fer-li una sorpresa. Ja no recordo on la vaig trobar, però funciona de meravella i és facilíssima.
Ingredients (per a 6 unitats o un motllo gran)
- 1/2 l de nata líquida
- 75 gr de sucre blanc
- 4 fulls de gelatina
- 1 baina de vainilla
Preparació
Comencem posant els fulls de gelatina en remull amb aigua freda perquè s'estovin. Tot seguit posem la nata líquida i el sucre en un cassó al foc, molt baixet. Hi afegim la gelatina ben escorreguda i les llavors de la baina de vainilla (l'obrim longitudinalment i rasquem l'interior amb un ganivet), remenem i ho deixem coure tot durant 15 minuts. Passat aquest quart d'hora ja podem apagar el foc i abocar la barreja en un motllo allargat o uns motllos individuals i la deixem refredar a la nevera com més temps millor.
Podem servir la panna cotta amb melmelada de fruita, mel, xocolata... Per a la de la foto jo vaig fer servir una salsa de maduixa que em va quedar boníssima gràcies a les instruccions de la Gemma de La cuina de casa (si encara no heu visitat aquest bloc, us el recomano molt enèrgicament!).
Que tingueu una dolça setmana!
11 comentaris:
mmm...! jo la vaig tastar a florència, fa moooolts anys, amb xocolata negra. aquí l'he feta alguna vegada o l'he menjada quan he anat a algun restaurant italià. és molt bona!
Sí és molt bona. A casa volen!
El millor de tot és que jo vaig fer la panna cotta el primer cop sense haver-ne tastat mai! Ole! Fantàstica que és una...
divina, nena, ets divina!
:-)
Segur que t'ha quedat boníssima! La panna cotta, com la de casa enlloc!
I amb la salsa de maduixa lliga molt, trobo que li contraresta la dolçor i la fa més lleugera... Ara sempre tinc salsa d'aquesta a punt: en poso un rajolí a tot arreu ;)
Ui! Jo vaig fer salsa de maduixa en quantitats industrials, me'n van sortir 3 pots! Encara en tinc un al congelador. :) Moltes gràcies per penjar-ne la recepta!
mmmmmm...a mi tb m'encanta la panna cotta, i amb aqusta salsa de maduixes i lliga moltíssim!!!...A més, és un postre perfecte per fer quan ve gent a casa ja que el fas amb antelació! Feliciatats!
Quizá, si probáramos este dulce, otorgaríamos otra estrella...
Senyoreta divina, he trobat a faltar la recepta d'una bona coca de Sant Joan. ;)
Mmmm.... bé, la veritat és que hi va haver intent de coca, però no va sortir del tot bé, no sé per què la massa no va fermentar bé i va quedar una mica totxo :p Era bona, eh?, però massa densa.
Senyora Michelin, em sembla que després de la coca d'ahir ja no me la voldrà donar, l'estrella... :P
Señora Divina:
Nuestra guía esperará al año próximo (esperemos) para otorgarle la estrella de la coca. ¡Siga trabajando!
La panna cotta és genial, i el millor de tot és que la pots combinar amb infinitat de coses, el cert és que amb maduixa queda genial!
mmm....
Publica un comentari a l'entrada