Només heu de tenir una mica de previsió i començar a fer la massa unes tres hores abans de menjar-la. Amb la màquina de fer pa, el temps es redueix a la meitat (a la nostra el programa d'amassat i llevat dura una hora i mitja).
Ingredients
Per a la massa
- 250 gr de farina
- 125 ml d'aigua tèbia
- 1 culleradeta rasa de sal
- 2,5 gr de llevat fresc premsat
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 3-4 cullerades de tomàquet natural triturat o tamisat
- 1 mozzarella fresca
- un rajolí d'oli d'oliva
- orenga
- ingredients al gust
Primer mesurem l'aigua i dels 125 ml en separem un gotet. Al gotet hi dissolem la sal i a la resta hi dissolem el llevat. Fem un volcà de farina sobre el marbre i hi anem afegint l'aigua amb el llevat dissolt, primer, i l'aigua amb la sal dissolta, després. Ho amassem una miqueta. Tot seguit hi afegim l'oli. Hem d'anar treballant la massa i, si veiem que queda massa humida i enganxosa hi afegim una mica de farina. Trigarem una estoneta a tenir una massa tova, llisa, uniforme i que no s'enganxi gens a les mans. Quan ja tinguem la massa llesta, fem una bola, la posem dins un bol cobert amb un drap i la deixem reposar unes 3 hores.
Passat el temps de fermentació del llevat, veurem que la massa ha pujat. Llavors, empolvorem el marbre amb un mica de farina i ja la podem estirar amb un corró (o donant-li voltes en l'aire, això ja dependrà de les habilitats pizzeres de cadascú !) fins a donar-li la forma que vulguem. A nosaltres ens agrada la massa ben fineta, però això ja va al gust del consumidor. Un cop ja la tinguem a la safata del forn o al motllo de pizza, hi escampem una capa fineta de tomàquet per sobre, repartim una mica de sal a sobre del tomàquet, i hi posem la mozzarella talladeta a trossets més tot els ingredients que vulguem. Ho rematem amb un polsim d'orenga i un rajolí d'oli d'oliva ben bo, i cap al forn! L'hem de coure a temperatura màxima (220-250 graus) i en uns 15 minutets o menys ja estarà llesta. El temps de cocció dependrà una mica de l'espessor de la massa.
Un consell: podeu fer el doble de massa i congelar-ne la meitat per a un altre dia. Un cop descongelada, aquesta massa funciona igual de bé.
12 comentaris:
ai, ara m'ha vingut gana i me'n menjaria una per merenar! :-)
Doncs hi ha gent que fa pizza de nutella. És una idea que deixo caure...
tipus crep??? nyam!
:-)
Dono fe que la pizza de Ca la Divina és bonísssssssssima. Vejam si provo de fer-la algun dia amb la màquina de fer pa. Un cop ho vaig intentar i va ser un desastre...
Mònica
La massa de pizza que ve amb el receptari de la nostra maquineta és:
Per fer 750 gr. de massa (en surten 2 pizzes)
1,5 cs d'oli
240 ml d'aigua
1,5 cc i mitja de sal
480 gr de farina
1 cc de llevat de pa liofilitzat
Si vas a mirar és si fa no fa equivalent a la nostra recepta però multiplicant la quantitat dels ingredients per dos. Queda molt bé.
Oh, que bo tot!
Quina bona pinta, perdeuisamare!
Jo vull anar a dinar i a sopar a casa la divina!
Cola, si m'adjudico un dia per anar-hi? Així, porque yo lo valgo?
jejeje...
Una cosa, el maquinillo aquest, què és?
Libelula! Hola!
I tant que cola, perquè tu lo vales i punt :)
La maquineta és un catxarret que amassa els ingredients per fer el pa, fa llevar la massa i la cou. També pots fer que només amassi i llevi la massa i posar-la tu al forn. Va ser un descobriment de la Mònica (l'anònima de més amunt). Mola!
ei... jo també vull venir...
I tant, neska! Ja buscaré un dia i farem un sopar pizzaire, vale?
iuhuuuuu!!! :-)
Jo també vull pizza, mmmmm! Jo porto els mojitos!
Vale! Farem una festassa, al final! :D
Publica un comentari a l'entrada