Ingredients
- 1 ou
- 2 porros
- 250 g de ricotta (una terrina, vaja)
- 1 làmina de pasta de full
- una mica de formatge parmesà o grana padano ratllat
- nous per decorar
- sal
Primer de tot coem els porros tallats petits en una paella amb una mica d'oli i un polsim de sal. per una altra banda, barregem l'ou batut amb la ricotta i el formatge ratllat. Quan el porro ja sigui cuit, esprem que es refredi una mica i l'afegim a la barreja.
Folrem un motlle de quiche amb la pasta de full. Punxem una mica el fons amb una forquilla, la cobrim amb un paper d'enfornar i la posem al forn, preescalfat a 180 graus, 5 minutets, que s'infli una miqueta. Traiem la pasta de full del forn, li traiem el paper de sobre i la farcim amb la barreja dels formatges i els porros. Decorem el pastís amb unes quantes nous i el coem al forn a 180 graus fins que veiem que la superfície ha agafat una mica de color. Desemmotllem i llestos!
Tot i que es pot menjar calent, jo trobo que aquest pastís és molt més bo tebi o fred, així que haureu de tenir la precaució de fer-lo amb una miqueta de temps ; )
Nyaaam! I bona diada de Sant Jordi a tothom!
11 comentaris:
jo aquesta recepta te l'he copiat moltes vegades (moltes!) i també ha tingut molt d'èxit. que consti que sempre dic que ho he copiat de tu, eh!
bona diada de sant jordi a tu també!
petonet!
perquè... la recepta per fer pasta de full casolana, la saps?
Dona, no cal pas que diguis que l'has copiada de mi! Total, ja veus que jo tampoc no me l'he inventada. Però, gràcies, de totes formes.
Jo no he fet mai la pasta de full a casa. Pel que en sé, és una mica complicadeta, has d'anar fent uns plecs amb mantega pel mig perquè es facin els "fulls", però no m'he atrevit mai a provar-ho. Però, vaja, si algú llegeix això i en sap fer, que ens ho expliqui sisplau!
La que sí faig és la pasta brisa per fer quiche i altres cosetes, i queda molt bé. Ja la posaré algun dia.
Mmm! M'encanten aquests pastissos tipus quiche... i amb ricotta i porros ha de ser boníssim, has encertat els meus gustos :)
com que "ha de ser boníssim"? gemma, guapa, que tu això ho has menjat a casa alguna vegada!!!
Laura, t'has confós de Gemma!!! Aquesta Gemma té un bloc fantàstic de dolços: http://lacuinadecasa.blogspot.com/
Gemma, m'alegro molt que t'hagi agradat la recepta! Jo me les menjaria totes, les del teu bloc!
ooh!!! mil disculpes, gemma!
:-S
es pot esborrar?
No cal, dona, no ha passat res :)
Je je je, quantes Gemmes que hi ha voltant pel món, oi?
L'hem feta aquesta setmana i hem canviat la pasta de full per pasta brisa (a mi personalment m'agrada més....). ESPECTACULAR!!!
Ei, Marymoon! Que bé que la féssiu, ja veureu com la repetiu sovint, és tan fàcil i queda tan bé!
Publica un comentari a l'entrada