Us copio la recepta tal com l'explica ella. : )
Ingredients
- 1 ou (separem el rovell de la clara)
- 1 xupito d'oli d'oliva
- 1 xupito de sucre
- 1 xupito de llet
- 1/2 xupito d'anís (si us agrada molt l'anís en podeu posar més)
- 1/2 sobre de llevat
- farina (a ull)
Es posen tot els ingredients en un bol gran (menys el llevat, la farina i la clara) i es barregen bé. Tot seguit s'hi afegeix la clara a punt de neu i, un cop barrejat, s'hi incorpora tanta farina com calgui per espessir la massa i el mig sobre de llevat.
Quan la pasta ja sigui prou consistent, es treu del bol i es treballa al marbre fins que ja no s'enganxa a les mans. Es fan boletes i un foradet al mig (amb el dit petit :-P), es fregeixen en oli d'oliva i s'ensucren. Jo aquí faig una cadena de muntatge: primer faig les boletes foradades, les vaig fregint i, al costat de la paella, tinc un bol amb sucre i paper per escórrer. Quan ja s'han escorregut una mica de l'oli, les poso al bol per ensucrar-les i llavors al pot.
La llauna no s'ha de tapar de seguida perquè si no les rosquilles s'estoven.
8 comentaris:
ara que llegeixo això del dit petit fa una mica guarro, no? ;-)
puc afegir que els reis, que en van fer tantes i van fer curt de farina, van treballar amb maicena que tenia per casa i també van quedar bones. i el pot i la llauna és la mateixa cosa. glups. perdó.
quina vergonya, divina!
ah! si algú s'atreveix a fer-les, que digui com han sortit, eh!
Quina vergonya? Per què? Si està bé. I no, lo del dit petit no queda guarro. I queden molt bones, que carai!
quin blog més útil, pràctic i llaminer! felicitats, divina! ;)
Hola, Pati! Moltes gràcies! :) Tot i que ara ja o sé si colarà que li fem cara de pena/massatges a la Laura perquè ens faci rosquilles... :P
jo, si la divina em fa massatges i la pati em pinta samarretes del fft, us faig les rosquilles que vulgueu, eh.
:-)
i tant que et seguirem fent la "rosca", polita! ets la reina indiscutible de les rosquilles!!!
Ep! Que ma mare va fer les rosquilles i diu que li van quedar la mar de bé! No tenia anís i hi va posar Cointreau, però van quedar bones també :)
Publica un comentari a l'entrada