Avui, una recepta de la mamma del Davide, la Marcella. Ella és la culpable que m'hagi tornat una fan absoluta del risotto en qualsevol de les seves variants.
Fins fa poc el Davide era el "risottaire" oficial de la casa perquè jo no m'atrevia a fer-ne i a ell li queda tan bé... Però finalment em vaig decidir a provar-ho un dia, i, mira tu, tampoc és tan difícil! Només cal estar pendent de l'arròs, que també té dret que li facin una mica de cas, pobric.
Com que aquest matí m'he adonat que encara tenim uns quants funghi porcini secs de l'última visita a Itàlia, no m'he pogut resistir de fer aquest risotto que està espectacular de bo.

Ingredients (per a 4 persones)
- 350 g d’arròs
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 2 fulles de llorer
- oli d’oliva
- 1 l de brou de verdures o de carn
- un grapat de ceps secs
- una mica de safrà mòlt
- parmesà ratllat
Preparació
Primer posem els bolets secs en un bol amb aigua calenta i una mica de llet perquè es rehidratin mentre preparem l'arròs. Després, piquem la ceba i la pastanaga ben petites i les sofregim amb oli a foc baixet. Hi afegim també les fulles de llorer perquè vagi agafant gustet. Mentre es fa el sofregit comencem a escalfar el brou en un cassó.
Quan la ceba ja està dauradeta tirem l’arròs a la cassola i ho remenem un parell de minuts perquè agafi el gust del sofregit.Tot seguit hi posem una mica de brou (que ja hauria d’estar bullint) fins a cobrir l’arròs, no pas més.Hi tirem també una mica de l’aigua dels bolets, que ha agafat un color marronet.
A partir d’aquí calculem que calen uns 20-25 minuts per coure l’arròs, durant aquest temps anirem remenant l’arròs tota l’estona i afegint brou bullint i aigua dels bolets fins a cobrir l’arròs cada cop que veiem que ha absorbit gairebé tot el líquid. Ja veureu que això passa aproximadament cada cinc minuts, però no us guieu pel rellotge, mireu sempre l'arròs!
Quan fa aproximadament 15 minuts que l’arròs és al foc, hi afegim el safrà i els bolets i remenem. Quan falten uns 5 minuts per acabar la cocció ja no cal que hi afegim més brou, deixem que l’arròs s’acabi de coure i que el brou que queda es consumeixi.
Quan veiem que l’arròs ja és cuit i que ha quedat prou cremós (o sigui, que ja no té líquid), apaguem el foc i servim el risotto amb una mica de parmesà ratllat per sobre.
Buon appetito!