Dissabte a la tarda vaig estar fent panellets per fer una bona Castanyada al vespre. Feia un parell d'anys que no en feia i em va fer il·lusió.
Vam passar una nit divertida i tant les castanyes, els moniatos com els panellets van ser molt bons. Gràcies a totes (i tot ;)) per venir!
En vaig fer de pinyons, de xocolata, de canyella, de llimona i de taronja. La recepta, la que sempre ha fet la meva mare però amb una mica més de sucre, per compensar l'acidesa de la llimona i la taronja i l'amargor del cacau. També vaig posar en pràctica un parell de consells de la Marta M., que em van anar de meravella. Gràcies!
Ingredients
- 500 g d'ametlla mòlta
- 500 g de sucre blanc (vaig fer la meitat de sucre glas i la meitat de sucre en gra)
- 1 patata petita
- 1 moniato petit
- 200 g de pinyons
- 1 ou
- ratlladura de llimona
- un rajolí de suc de llimona
- ratlladura de taronja
- un rajolí de suc de taronja
- sucre llustre
- canyella
- sucre moreno
- cacau en pols
- xocolata negra de cobertura
Preparació
Per fer la massa base barregem l'ametlla, el sucre i la patata i el moniato bullits i triturats. Ho amassem bé i, si pot ser, ho deixem reposar a la nevera un dia, així podrem treballar millor la massa. Si no ens és possible deixar reposar la massa, no passa res.
Després és qüestió de dividir la massa en diferents parts, depenent de les varietats de panellet que vulguem fer.
De pinyons: Fem les boletes, les passem per la clara d'ou batuda a punt de neu, hi enganxem els pinyons i els pintem amb el rovell perquè quedin daurats al forn.
De xocolata: Afegim cacau a la massa i, un cop cuits i freds, els suquem a la xocolata fosa i els deixem refredar perquè la cobertura de xocolata s'endureix.
De llimona: Afegim a la massa ratlladura de llimona i un rajolí de suc de llimona (el que admeti la massa perquè hem de procurar que no quedi massa tova).Fem les boletes, les arrebossem amb sucre llustre i els coem.
De taronja: El mateix que amb els de llimona.
De canyella: Afegim canyella al gust a la massa, fem les boletes, les arrebossem amb sucre morè i els coem.
Bona Castanyada!
10 comentaris:
Quina bona pinta! I això que a mi els panellets tampoc no és que m'apassionin gaire...
Quina pinta més bona!!! :) Espero que gaudíssiu d'una bona castanyada!
Petons!
Boníssims, bonics!!! ens n'heu guardat uns quants??
ui, gairebé no en van quedar, oi? he, he... eren boníssims! i molt bonics! i molt professionals! nyam-nyam. :)
Et van quedar molt macos, segur que vau passar una vetllada molt bonica.
Quina bona pinta! nyam, nyam !
uf!! que bons!! jo soc de les que començo a menjar panellets i no se parar!! m'agraden molt!!
UNA ABRAÇADA!!
Quina varietat!! m´apunto els de xocolata i els de llimona per l´any avinent, segur que són boníssims!! petonets
Que bons els panellets fets a casa!
mmm...
una abraçada!
Sé que és tard, per comentar, però ara els he recordat i... buf! Que bons que eren!
:)
Publica un comentari a l'entrada