01 de novembre 2009

Panellets


Dissabte a la tarda vaig estar fent panellets per fer una bona Castanyada al vespre. Feia un parell d'anys que no en feia i em va fer il·lusió.
Vam passar una nit divertida i tant les castanyes, els moniatos com els panellets van ser molt bons. Gràcies a totes  (i tot ;)) per venir!

En vaig fer de pinyons, de xocolata, de canyella, de llimona i de taronja. La recepta, la que sempre ha fet la meva mare però amb una mica més de sucre, per compensar l'acidesa de la llimona i la taronja i l'amargor del cacau. També vaig posar en pràctica un parell de consells de la Marta M., que em van anar de meravella. Gràcies!







Ingredients
  • 500 g d'ametlla mòlta
  • 500 g de sucre blanc (vaig fer la meitat de sucre glas i la meitat de sucre en gra)
  • 1 patata petita
  • 1 moniato petit
  • 200 g de pinyons
  • 1 ou
  • ratlladura de llimona
  • un rajolí de suc de llimona
  • ratlladura de taronja
  • un rajolí de suc de taronja
  • sucre llustre
  • canyella
  • sucre moreno
  • cacau en pols
  • xocolata negra de cobertura

Preparació

Per fer la massa base barregem l'ametlla, el sucre i la patata i el moniato bullits i triturats. Ho amassem bé i, si pot ser, ho deixem reposar a la nevera un dia, així podrem treballar millor la massa. Si no ens és possible deixar reposar la massa, no passa res.
Després és qüestió de dividir la massa en diferents parts, depenent de les varietats de panellet que vulguem fer.

De pinyons: Fem les boletes, les passem per la clara d'ou batuda a punt de neu, hi enganxem els pinyons i els pintem amb el rovell perquè quedin daurats al forn.

De xocolata: Afegim cacau a la massa i, un cop cuits i freds, els suquem a la xocolata fosa i els deixem refredar perquè la cobertura de xocolata s'endureix.


De llimona: Afegim a la massa ratlladura de llimona i un rajolí de suc de llimona (el que admeti la massa perquè hem de procurar que no quedi massa tova).Fem les boletes, les arrebossem amb sucre llustre i els coem.

De taronja: El mateix que amb els de llimona.

De canyella: Afegim canyella al gust a la massa, fem les boletes, les arrebossem amb sucre morè i  els coem.

El forn ha d'estar alt, a uns 250 graus. Els deixarem fins que estiguin dauradets. Jo els vaig donar un cop de gratinador al final perquè quedéssim més torrats.

Bona Castanyada!

10 comentaris:

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Quina bona pinta! I això que a mi els panellets tampoc no és que m'apassionin gaire...

Mercè ha dit...

Quina pinta més bona!!! :) Espero que gaudíssiu d'una bona castanyada!
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Boníssims, bonics!!! ens n'heu guardat uns quants??

Laura ha dit...

ui, gairebé no en van quedar, oi? he, he... eren boníssims! i molt bonics! i molt professionals! nyam-nyam. :)

Gemma ha dit...

Et van quedar molt macos, segur que vau passar una vetllada molt bonica.

La Medu ha dit...

Quina bona pinta! nyam, nyam !

Isabel ha dit...

uf!! que bons!! jo soc de les que començo a menjar panellets i no se parar!! m'agraden molt!!
UNA ABRAÇADA!!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quina varietat!! m´apunto els de xocolata i els de llimona per l´any avinent, segur que són boníssims!! petonets

illetapitita ha dit...

Que bons els panellets fets a casa!
mmm...
una abraçada!

libelula lilalula ha dit...

Sé que és tard, per comentar, però ara els he recordat i... buf! Que bons que eren!
:)