08 d’abril 2008

Pizza!

A casa hi va haver un abans i un després de començar a fer pizza casolana. Bé, potser ara he exagerat una mica, però és que no té res a veure amb les pizzes precuinades del súper, encara que vagin molt bé per improvisar quan tens poc temps i la nevera deserta. Evidentment, sense un forn de llenya no quedarà mai com una pizza de pizzeria, però nosaltres trobem que amb aquesta recepta queda prou bona (ha passat la prova de foc de l'italià de la casa) i és molt fàcil de fer.

Només heu de tenir una mica de previsió i començar a fer la massa unes tres hores abans de menjar-la. Amb la màquina de fer pa, el temps es redueix a la meitat (a la nostra el programa d'amassat i llevat dura una hora i mitja).


La foto és molt dolenta, però la pizza era molt bona!

Ingredients

Per a la massa
  • 250 gr de farina
  • 125 ml d'aigua tèbia
  • 1 culleradeta rasa de sal
  • 2,5 gr de llevat fresc premsat
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
Per al "farcit"
  • 3-4 cullerades de tomàquet natural triturat o tamisat
  • 1 mozzarella fresca
  • un rajolí d'oli d'oliva
  • orenga
  • ingredients al gust
Preparació

Primer mesurem l'aigua i dels 125 ml en separem un gotet. Al gotet hi dissolem la sal i a la resta hi dissolem el llevat. Fem un volcà de farina sobre el marbre i hi anem afegint l'aigua amb el llevat dissolt, primer, i l'aigua amb la sal dissolta, després. Ho amassem una miqueta. Tot seguit hi afegim l'oli. Hem d'anar treballant la massa i, si veiem que queda massa humida i enganxosa hi afegim una mica de farina. Trigarem una estoneta a tenir una massa tova, llisa, uniforme i que no s'enganxi gens a les mans. Quan ja tinguem la massa llesta, fem una bola, la posem dins un bol cobert amb un drap i la deixem reposar unes 3 hores.

Passat el temps de fermentació del llevat, veurem que la massa ha pujat. Llavors, empolvorem el marbre amb un mica de farina i ja la podem estirar amb un corró (o donant-li voltes en l'aire, això ja dependrà de les habilitats pizzeres de cadascú !) fins a donar-li la forma que vulguem. A nosaltres ens agrada la massa ben fineta, però això ja va al gust del consumidor.
Un cop ja la tinguem a la safata del forn o al motllo de pizza, hi escampem una capa fineta de tomàquet per sobre, repartim una mica de sal a sobre del tomàquet, i hi posem la mozzarella talladeta a trossets més tot els ingredients que vulguem. Ho rematem amb un polsim d'orenga i un rajolí d'oli d'oliva ben bo, i cap al forn! L'hem de coure a temperatura màxima (220-250 graus) i en uns 15 minutets o menys ja estarà llesta. El temps de cocció dependrà una mica de l'espessor de la massa.

Un consell: podeu fer el doble de massa i congelar-ne la meitat per a un altre dia. Un cop descongelada, aquesta massa funciona igual de bé.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

ai, ara m'ha vingut gana i me'n menjaria una per merenar! :-)

la divina ha dit...

Doncs hi ha gent que fa pizza de nutella. És una idea que deixo caure...

Anònim ha dit...

tipus crep??? nyam!
:-)

Anònim ha dit...

Dono fe que la pizza de Ca la Divina és bonísssssssssima. Vejam si provo de fer-la algun dia amb la màquina de fer pa. Un cop ho vaig intentar i va ser un desastre...

Mònica

la divina ha dit...

La massa de pizza que ve amb el receptari de la nostra maquineta és:

Per fer 750 gr. de massa (en surten 2 pizzes)

1,5 cs d'oli
240 ml d'aigua
1,5 cc i mitja de sal
480 gr de farina
1 cc de llevat de pa liofilitzat

Si vas a mirar és si fa no fa equivalent a la nostra recepta però multiplicant la quantitat dels ingredients per dos. Queda molt bé.

Anònim ha dit...

Oh, que bo tot!
Quina bona pinta, perdeuisamare!
Jo vull anar a dinar i a sopar a casa la divina!
Cola, si m'adjudico un dia per anar-hi? Així, porque yo lo valgo?
jejeje...
Una cosa, el maquinillo aquest, què és?

la divina ha dit...

Libelula! Hola!
I tant que cola, perquè tu lo vales i punt :)
La maquineta és un catxarret que amassa els ingredients per fer el pa, fa llevar la massa i la cou. També pots fer que només amassi i llevi la massa i posar-la tu al forn. Va ser un descobriment de la Mònica (l'anònima de més amunt). Mola!

Anònim ha dit...

ei... jo també vull venir...

la divina ha dit...

I tant, neska! Ja buscaré un dia i farem un sopar pizzaire, vale?

Anònim ha dit...

iuhuuuuu!!! :-)

Unknown ha dit...

Jo també vull pizza, mmmmm! Jo porto els mojitos!

la divina ha dit...

Vale! Farem una festassa, al final! :D