14 de març 2008

Tiramisú

He pensat que per estrenar el bloc començaria amb aquesta recepta boníssima de tiramisú, importada directament d'Itàlia gràcies a la nostra amiga Pierfranca.


Ingredients

  • 1/2 ou per persona (si som 6 persones, 3 ous)
  • una cullerada ben plena de sucre per cada ou
  • 100-125 gr de mascarpone per cada ou
  • savoiardi = galetes d'aquelles que segons la Bella Easo es diuen "bizcochos de huevo"
  • cafè
  • cacau amarg en pols

Preparació

Per anar bé, el tiramisú s'ha de fer el dia abans i deixar-lo a la nevera perquè quedi pres.

Comencem muntant les clares a punt de neu. A part, batem els rovells amb el sucre fins que queda una crema de color claret. Hi afegim el mascarpone i, a poc a poc, ho barregem tot bé (costa una mica, primer el podem remenar a part per amorosir-lo) i finalment, hi incorporem les clares a punt de neu. Ha de quedar una crema força consistent. Deixem la crema a la nevera mentre preparem el cafè.

En una safata hi posem el cafè amb sucre i hi suquem les galetes. Posem les galetes al fons d'uns recipients individuals o d'una safata fonda i fem una o dues capes alternant la crema i les galetes sucades (l'última capa serà de crema, clar). Al final hi tireu cacau en pols per sobre i, au, a la nevera!

Un consell: si voleu menjar el tiramisú al vespre és millor fer servir cafè descafeïnat, que ja hem tingut algun "sustu" amb això, i no miro ningú... ehem... ;)

Quan en tingui una foto la penjaré, palabrita.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues bienvenida a la blogsfera (o eso). Yo soy otro fan del tiramisù! Y a mí me gusta así, sin nata, de hecho, me gusta con el azúcar justo (MUY justo) para que salga más la mezcla de sabores :)
Ánimo con ese blog!!!!!

la divina ha dit...

Hola Ibán! Qué ilusión, el primer comentario en el blog! :) Bueno, ya has visto que te he puesto en los enlaces, me gusta mucho tu "¿te quedas a cenar?" y te leo muy a menudo.
Gracias por los ánimos y viva el tiramisù! :)

Anònim ha dit...

Dono fe que aquest tiramisú és boníssssim! (I a mi no m'agradava el tiramisú!) A més, és fàcil de preparar.

Mònica

alex ha dit...

Ei, quina bona pinta!
Felicitats!!! Estupendu, ens anirem jalant tot el que proposis i ja et farem el comentari!!!
Petons!!

la divina ha dit...

Així m'agrada, àlex! :) Jo crec que aquest tiramisú ja l'heu catat alguna vegada :)

Anònim ha dit...

És boníssim el tiramisú fet amb aquesta recepta. I molt fàcil de fer, que em va sortir bé fins i tot a mi, que no en sé gens :-(

Anna

la divina ha dit...

Au va, Anna! Si saps fer aquest tiramisú i els coulants de la Martona, no pots dir que no en saps gens! :)