14 de març 2008

Cuscús amb verdures i pollastre

Després de fer una recerca intensiva de receptes per Internet, per fi un intent reeixit de fer un cuscús una mica digne sense haver de complicar-se la vida. Hi juga un paper clau el descobriment del ras el hanout, una barreja d'espècies marroquina fantàstica (el Carrefour de vegades et dóna sorpreses). Mai no m'havia quedat tan bo!



Ingredients (per a 2 persones)
  • mitja ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 nap
  • 1/2 carbassó
  • 1/2 albergínia
  • 1 tomàquet
  • 2 cuixes de pollastre
  • 2 culleradetes de ras el hanout
  • aigua
  • sal
  • panses

Preparació

Primer de tot posem oli a la l'olla i hi sofregim una mica la ceba picada. Quan ja està una mica transparent, hi afegim el pollastre amb una miquetona de sal i dues cullerades de ras el hanout. Passats uns 15 minuts tirem a l'olla aigua fins que ho cobreixi tot bé i hi afegim la pastanaga i el nap. Ho deixem bullir mitja horeta.

Mentre l'olla bull fem el cuscús. L'ideal seria fer-lo al vapor de l'olla, però com que no tinc la cistelleta per coure al vapor, ho faig una mica com puc. Jo sempre el poso en un tàper amb una mica de sal i una punteta de mantega i hi tiro aigua calenta barrejada amb una mica de caldo de l'olla fins que veig que està tot més o menys empapat. Ho remeno i tapo el tàper perquè es vagi fent. De tant en tant obro i remeno i, si falta aigua, en tiro una mica.
L'últim cop que vaig fer aquest cuscús vaig posar les panses dins el tàper també, perquè s'estovessin una mica.

Passats els 30 minuts afegim a l'olla el carbassó, l'albergínia i el tomàquet (pelat millor), tot tallat a trossos grossos, i ho deixem bullir uns altres 30 minuts.

Una mica abans d'acabar la cocció podem treure la cuixa de pollastre i desossar-la perquè sigui més agradable de menjar. Un cop desossada, tornem a tirar la carn dins de l'olla i deixem que acabi de coure's.

A l'hora de servir posem primer el cuscús al plat i a sobre les vedures i la carn, i tant de brou com vulguem.

Bon profit!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ja et passaré la recepta exacta del meu profe, que per cert va fer un cuscús el dilluns de pàsqua....
Te'n faig 5 cèntims abans que se m'oblidi: el cuscús el va fer amb una "cuscusera" i afegint una mantega especial (feia olor a formatge blau), el pollastre el va fer amb una salsa molt bona (sembla que portava curri, però tampoc t'ho ser dir de manera exacta) i a banda va fer un sofregit de panses i ceba. Un cop tot va estar preparat va posar el cuscús en un plat d'aquells tan grans (especial per a cuscús), per sobre va col.locar el pollastre i va anar afegint salseta per sobre el cuscús que no quedava cobert. El sofregit de ceba i panses te l'afegies al gust directament al teu plat. Per cert, de primer va fer unes albergínies en vinagre... També li demanaré la recepta ;)

la divina ha dit...

Uh! Sí, sí, passa-me-la! Mmmmm!
De totes formes, que quedi clar que aquest cuscús meu és un intent de fer alguna cosa decenteta amb els mitjans de què disposo a casa, perquè no tinc cuscussera, ni mantega clarificada ni res d'això. Fem el que podem! :P

Anònim ha dit...

Eps! Aquest fa pinta d'autèntic. El poso a la llista de pendents i ja et ben asseguro que caurà aviat.
Algun cop però li has posat xai?
Elisenda