16 de febrer 2010

Bugie!

Bugie, chiacchere, frappe, galani... diferents noms per a aquest dolç italià típic de Carnaval cosí germà de les orelletes catalanes i de les orellas de Entroido gallegues.



He fet servir la recepta del bloc Giallo Zafferano, explicada pas a pas amb un fantàstic tutorial amb fotos. Encara que no acabeu d'entendre l'italià, us recomano que hi feu un cop d'ull, perquè no tindreu cap problema per seguir-la.

Tot i així us la reprodueixo aquí també, amb algun petit canvi pel que fa a les aromes:

Ingredients
  • 3 ous sencers
  • 1 rovell d'ou
  • 500 g de farina
  • 50 g de mantega pomada
  • 6 g de llevat de rebosteria
  • 70 g de sucre (potser la propera vegada en posaré una mica més)
  • 1 pessic de sal
  • 25 ml de grappa (o de qualsevol licor dolç. Jo vaig fer servir moscatell de Setúbal)
  • ratlladura de pell de llimona
  • sucre glacé
Preparació

Barregem tots els ingredients en un bol i els treballem bé fins a aconseguir una massa llisa semblant a la de la pasta fresca. Fem una bola, l'emboliquem amb film i la deixem reposar com a mínim 30 min. a temperatura ambient.

Passat el temps de repòs, dividim la massa en boles més petites, les aixafem primer una mica amb la mà i les anem passant pels corrons de la màquina de fer pasta fins a aconseguir unes làmines ben fines (d'uns 2 mm de gruix). Si no tenim maquineta de fer pasta, també podem fer servir un corró, tot i que ens costarà una mica més.

Tot seguit, tallem les bugie amb una rodeta de tallar pasta, un ganivet o un tallapastes i les fregim en oli ben calent. Les deixem refredar sobre un paper absorbent i les empolsem amb abundant sucre glacé.


Bon profit!


Nota: Amb aquestes quantitats en surten moltíssimes! És l'ocasió ideal per convidar a berenar els companys de feina, els amics o tota la família!


17 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Estimada amiga! quin bé de déu!! aquest dolç el trobo boníssim, vaig a mirar el bloc que recomanes, que segur que és deliciós, com el teu.

Milions de petons.

la divina ha dit...

Moltes gràcies per la visita, Txell! Ostres, el vostre bloc nou és una passada. Brindo amb aquestes bugie per vosaltres! :)

Gemma ha dit...

No he tastat mai les bugie, però els italians són els reis dels dolços, de manera que segur que estan boníssimes. I amb el toc de grappa... genial!

Mercè ha dit...

No coneixia les bugie, però d'aspecte, com tu dius, s'assemblen a les orelles de carnaval.
T'han quedat genials!
Petons!

libelula lilalula ha dit...

Oh! Comencem el dia amb un dolcet! :)
Divina, no has pensat mai fer un vídeo? Va, va. Amb el Nero preparant unes sardines en escabetx. :DD

la divina ha dit...

Gemma, Mercè, sí que són bones, sí! Els companys de feina d'en Davide no en van deixar ni una! :)

Eva, em sembla que les sardines no arribaven senceres a l'hora de fer el vídeo, eh? :))

illetapitita ha dit...

No n'he menjat mai, però segur que està molt bo!
Com diu la Gemma els italians són molt bons amb els dolços!
Una abraçada!

Xavier ha dit...

Me l'imagine sucat amb la llet! Mmmhh!

Roger ha dit...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger

Recetas Trucos Tips ha dit...

mmmh!

quina bona pinta,
no coneixia aquest dolç!

bon estiu :)

a peu coix ha dit...

M'agrada, ho provaré de fer

Gent jove pa tou ha dit...

Gràcies per la recepta no la coneixíem i té una pinta estupenda!

Anna ha dit...

Caram si n'hi ha de cosetes bones al teu blog!!! T'acabo de descobrir perquè buscava una recepta de croquetes de carn d'olla (no sabia si posar-hi verdura) i, a més de les teves croquetes, m'han encantat totes les receptes...

Fins aviat!
La Taula d'en Bernat

Anònim ha dit...

Onkyo Home entertainment System

Also visit my blog :: eurocasino

Ajuntament de Centelles ha dit...

1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.
I Concurso de recetas de cocina con trufa de Centelles (Barcelona)

Benvolgudes persones que us dediqueu directa o indirectament al món de la cuina:



Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).



Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .



Us animem a enviar les vostres receptes i/o les vostres fotografies amb tòfona negra. El termini finalitza el proper 10 de desembre.



També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa



Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors.



Salutacions,



Estimadas personas que os dedicáis directa o indirectamente al mundo de la cocina,



Os queremos dar a conocer el concurso de recetas de cocina con trufa que organiza el Ayuntamiento de Centelles (Barcelona) con motivo de la 6a Feria de la trufa de Centelles –Barcelona - (6a Fira de la tòfona) los días 21 de diciembre, toto del día, y 22 de diciembre por la mañana.



Podéis consultar las bases en el siguiente enlace. http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/63/

e información general en http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


Os animamos a enviar vuestras recetas y/o vuestras fotos con trufa negra. El plazo finaliza el próximo 10 de diciembre.


También podéis seguir las recetas con trufa en nuestra página de seguidores de facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa

Virtuts Saez
Tècnica de prospecció d'empreses i de suport a l'empresa consolidada
Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost
Tel 938-811-257

Anònim ha dit...

The significance of realizing "If it's to be, it's up to me" attitude in life is that this realization is empowering. This essential uniqueness of its object of study sets cosmology apart from all other sciences. Business travelers looking for hotels in Plantation, Florida near Motorola, American Express and DHL opt for this accommodating, all-suite property. For an active trip, don walking shoes and warm to experience a shimmering Paris on foot. In 2008, Convese scapped an identification tags becase of copyight pobem, and thee ae ony a cetificate (ony a few stocks have 2 o 3 tags) At www Becase when yo wak down the steet with an Itaian hand bag the wod wi know jst how cassy of a women yo eay aecom we speciaize and soce ony RARELIMITED and nsa pieces that we beieve wi be heiooms of the fte They ae fy awae Canada ? [url=http://www.dorisandeds.com/tomsoutlet.shtml]toms shoes outlet[/url]

http://www.kingwin.com/products/pwrsupply_line_u.asp

Bloat occurs when gas accumulates in the 's stomach and causes it to become overstretched. Other well-known buildings, such as the Hockley site of the formerfamily business Evans and Sons, are also on the 'at risk'register. So we move to Florida and I took my son for a physical for HS school and told him I thought my son had Epilepsy. Beanies are great only if they are calm earth-toned colors of course, so don't go bright with those. Now in case select Activities in Details on the left side and click on New Activity, use suggested default type Task and create new Task.
jordan wholesale shoes
venus factor

VIFDsa4117aas

Ania ha dit...

Hola!

He visto tu blog de cocina y pensé que tiene excelentes recetas y incréibles fotos. Por lo tanto, me gustaria te invitar a nuestra nueva Web culinaria, que acaba de comenzar. En corto, así es cómo la funciona.

Buscador de Recetas es un Web para los blogs y bloggers de cocina y sus fans, lo que les permite recopilar automaticamente todos recetas de tu blog. Buscador-de-recetas es una base de enlaces a las recetas en blogs de cocina. Todos pueden unirse a la sitio web de forma gratuita.

Puedes registrarte aqui:
http://buscador-de-recetas.com/account/register

Saludos :)