09 de gener 2010

Amanida de quinoa i canonges amb taronja


Va, que estic llançada! Una altra recepta que tenia pendent de penjar i que, últimament, hem fet molt a casa des que he descobert les bondats de la quinoa i com n'és de fàcil cuinar-la. Si no l'heu cuinada mai, us animo a fer-ho! I també us recomano l'HEMC dedicat a la quinoa on podreu trobar un munt de receptes interessants. :)





Ingredients (per a 2 persones)
  • 1 tassa de quinoa
  • 2 tasses d'aigua
  • 1 taronja
  • canonges
  • 4 mozzarelletes (bocconcini)
 Per a la vinagreta
  • 3 culleradetes d'oli
  • 1 culleradeta de mel
  • 2 culleradetes de vinagre balsàmic


Preparació


Primer bullim durant uns 10 min. la quinoa seguint les instruccions del paquet, que normalment recomanen dues parts d'aigua per una de quinoa. L'escorrem i la deixem refredar. Tot seguit pelem la taronja i en traiem els grills nets de pell amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat.
Muntem l'amanida amb els canonges, la taronja tallada a trocets, la quinoa i les mozzarelletes tallades per la meitat.
Per acabar, fem la vinagreta emulsionant bé l'oli, la mel i el vinagre, i la tirem per sobre l'amanida just abans de servir.

Bon profit!

16 comentaris:

neska polita ha dit...

jo vaig tastar la quinoa un dia que el javi ens va convidar a paella però abans ens va obligar a menjar una sopa de quinoa i no sé què més. li va quedar molt bona! li passaré aquesta recepta perquè segueixi obligant-nos a tastar receptes, jeje.

MaryMoon ha dit...

No l'he tastada mai, la quinoa. Haurem de fer la prova!

Núria ha dit...

En tins a casa i mai se com fer-la, ara ja no tinc excusa....
fins aviat

Kelitxi ha dit...

No n'havia sentit a parlar mai, de la quinoa! "Ningún día te acostarás sin saber una cosa más"! I on es compra? N'hi ha als súpers o s'ha d'anar a algun lloc especial?

Gemma ha dit...

Aquestes receptes són ideals per després de tants excessos nadalencs... una amanida delicosa!

libelula lilalula ha dit...

Quinoa. Quina paraula més maca!
Ara, no en tenia ni idea, de què era...

illetapitita ha dit...

Que bona la quinoa!
Sempre la faig igual, me l'apunto perla propera!
Bon any!!!

la divina ha dit...

Hola a totes! Gràcies per visitar-me!
Està molt bé, la quinoa, noies. La dietista de la feina me l'ha recomanada molt. Té molta proteïna, es digereix fàcilment i es pot cuinar de mil maneres diferents. Un dia fins i tot la vaig fer com si fos un risotto i no va quedar gens malament.

la divina ha dit...

Ah, Kelitxi: a les botigues de dietètica sempre en tenen, i en alguns súpers també (al Bonpreu, per exemple). Cada cop és més fàcil de trobar per aquí.

MaryMoon ha dit...

He entrat al Veritas aquest matí, i també en tenen. El preu tomba d'esquena... però en tenen ;)

la divina ha dit...

Sí, Maria, es passen una mica. Jo l'aconsegueixo una mica millor de preu a través del majorista de la feina.

Anònim ha dit...

Aquesta sí que faré!
Mònica

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Umm no hem cansaria de menjar amanides i aquesta teva ha de ser deliciosa, ja l´he copiada...petonets!!!

Mercè ha dit...

Doncs mira, m'has convençut! La provaré! :)
Petons!

Xavier ha dit...

De què està feta la quinoa? És de forment com la pasta?

la divina ha dit...

Hola, Xavier. Gràcies per la visita.
No, la quinoa no és un aliment processat, és un pseudocereal: http://es.wikipedia.org/wiki/Chenopodium_quinoa.