11 de setembre 2008

Trofie al pesto

Aquí teniu les trofie que vam portar d'Itàlia, gentilesa del germà d'en Davide, en Sergio. Les hem fet avui, amb pesto, com cal. Han quedat molt bones!


L'expert en
pesto de la casa és el Davide, així que mentre l'anava fent, jo m'hi he fixat molt bé per poder explicar-vos bé la recepta. Crec que s'ha sentit una mica observat, pobric... :)

Ingredients ( per a 4 persones)
  • 40 fulles d'alfàbrega (les he comptades, eh?)
  • 1 pessic de sal
  • 20 gr de pinyons
  • 1 punteta d'all (molt poquet)
  • 15 o 20 gr de formatge parmesà o de grana padano
  • un bon raig d'oli
  • 250 gr de trofie

Preparació

Posem tots els ingredients del pesto (alfàbrega, sal, pinyons, all, formatge i oli) al got de la batedora i ho triturem. Si veiem que queda una mica massa sec, hi afegim oli sense por. Quan ja tinguem la salsa lligada, hi tirem un raig d'oli per sobre perquè la salsa no s'oxidi mentre esperem que es faci la pasta.

Bullim la pasta en aigua amb sal durant el temps que ens indiqui el fabricant, l'escorrem i servim les trofie amb la salsa a sobre i, si volem, una mica de parmesà ratllat.

Llestos!

6 comentaris:

La Medu ha dit...

Fantastic !

Jo he tingut la sort de provar els trofies i son molt molt bons. El pesto el millor que he menjat mai ! Aquest en Davide té cops amagats.

Per cert, el plat, va quedar tant net, que semblava tret del rentaplats ;-)

Aquest plat cal puntuar-lo amb un 10.

la divina ha dit...

Ai, sí, vam deixar tots el plat immaculat! :)

whatateacher ha dit...

Doncs té bona pinta i sembla fàcil Ja ho provaré de fer.
Gràcies, Divina, per aquestes receptes que fan honor al teu nom. :)

neska polita ha dit...

nyam! quina bona pinta i quina gana, per favor!

divina, aviat tocarà recepta italiana amb gorgonzola? (en tinc un tros a la nevera :-P)

Gemma ha dit...

Genial, ara ja sé què és el trofie ;)
Per cert, enlloc de 40 fulles, si n'hi poses 39 quedarà bé? Je je je, és broma, eh? És que com que les has comptat... ;)

la divina ha dit...

Alícia, el pesto és molt fàcil de fer, perquè tot va cru. Només has d'adaptar les quantitats al teu gust. Com el fem nosaltres queda gustós però suau (el Davide hi posa moooolt poc all).

Neska,em sembla que, així de bones a primeres, la millor recepta per fer amb el gorgonzola és agafar una llesca de pa del bo i anar fent! Mmmmmm!

Ui, Gemma, no sé no sé... La fulla que fa 40 li dóna un puntet especial! :P