Aquesta recepta va dedicada a totes les futures "tietes" d'en Martí i a la seva mama estupenda, la Marina! Quina panxona taaan bonica i rodoneta! :D
És una recepta popularíssima entre els blocaires gastronòmics de mig món i es compon de dues capes diferents: una de flam i una de coca de xocolata de l'estil d'un brownie. Ja d'entrada sona bé, eh? I la màgia està en que, tot i que durant la preparació aboquem al motllo primer la capa de brownie i després la de flam, durant la cocció les masses s'inverteixen i queda el brownie a sobre i el flam a sota. Màgia! :) I, com ja us podeu imaginar, a part de màgic, és boníssim!
Ingredients
Per al caramel
- 4 cullerades de sucre
- 2-3 cullerades d'aigua
- 600ml de llet
- 1 beina de vainilla
- 4 ous
- 150g de sucre
Per al brownie
- 200g de xocolata de postres
- 150g de mantega
- 150g de sucre
- 3 ous
- 100g de farina
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de llevat
Per començar fem el caramel posant el sucre al foc amb una mica d'aigua i remenant fins que agafi un color torrat, i el distribuïm uniformement pel fons del motllo.
Tot seguit comencem a fer el flam. Aboquem la llet en un cassó juntament amb la beina de vainilla oberta i ho deixem coure a foc lent. Quan arrenqui el bull, apaguem el foc i deixem que es refredi.
Mentre la llet es refreda, fem el brownie. Trossegem la xocolata i la mantega i ho posem en un bol. Posem el bol dins el microones a baixa potència un parell de minuts perquè es desfaci i ho barregem bé. Aboquem la xocolata en un bol més gros i hi afegim el sucre i l'ou batut, i ho batem bé. A continuació, hi anem incorporant a poc a poc la farina tamisada i el llevat. Quan ja tenim la massa llesta, la posem dins el motllo.
Ara toca acabar de fer el flam. Batem els ous dins un bol juntament amb el sucre. Després hi afegim la llet, colant-la amb un colador fi, ho remenem i aboquem el flam dins el motllo amb compte.
Per acabar, tapem el motllo amb paper de plata, el posem dins un recipient amb aigua i el coem al bany maria al forn preescalfat a 200 graus durant 20 minuts. Passat aquest temps, destapem el motllo, abaixem la temperatura del forn fins a 180 graus i seguim la cocció durant uns 40 minuts més. Traiem el pastís del forn, el deixem refredar i ja el podem desemmotllar.
Bon profit!
14 comentaris:
marededéusenyor!!! necessito urgentment una cuina de 100 m2 i 24 hores lliures al dia!!! bé, "en su defecto", em deixo convidar! :)
per cert: vaig a enllaçar-te al meu nou blog (he jubilat l'altre).
petons!
Totalment d'acord, és un pastís màgic i molt molt bo!
Ep, Pati, que jo no tinc una cuina de 100 m2, ni molt menys! Aquestes receptes que penjo són aptes per a cuines de Pin y Pon, com la nostra :)
Sí, Gemma, els dos cops que l'he fet ha estat un èxit. Per alguna cosa és una recepta tan popular, oi? I crec que només faltava jo per penjar-lo al bloc! :))
MMMmmmMMMmmmm queeeeeee boooooooooooooo!!!!!!!!! quina bona pinta!!!!!!!! Sóc fanàtica dels flams...
no ha colat. així no em convides, oi? :P
Sí, sí, Pati! Un dia fem una runió gatronòmica i et porto el pastís :)
Estimadíssima Divina!!! Ualah, això sí que és màgia potàgia ni el David Cooperfield!!! Petons per tu, te'ls mereixes!
Per favor, quina pinta que té aquest postre màgic! Mmmmmm!!!!!!!
Això ho hauré de provar jo també a la meva cuineta. Ja t'explicaré si faig màgia i em queda com a tu.
jo també vull venir a la reunió, marta!!!
vols dir que aquest pastís sempre és màgic? vull dir... si jo el faig, també se m'invertirà? hmm... ;-) ho provaré, va!
I tant! Sempre és màgic i sempre surt bé. Fes-lo ja veuràs!
Jo també vull una cuina de 100 m2, per demanar que no quedi!
Molt bé Divina
Aquesta recepte es mereix un 8.
Si que és un pastís màgic, i bo de veritat!
Abraçada!
mmmmmm, m'agrada molt el teu blog, aquesta recepta caurà! Felicitats!
Casinos Near Me - Las Vegas - MapYRO
A map showing titanium tube casinos and 경산 출장샵 other gaming facilities located near you in Las Vegas, 포천 출장안마 Nevada, United States. 2, Boulder, NV, 통영 출장샵 8:00 PM. 안산 출장마사지
Publica un comentari a l'entrada