Com diria aquell, ja la tornem a tenir aquí!! ;)
Com passa el temps! Amb l'última recepta celebràvem l'arribada de la primavera, i ara ja passem a celebrar que aviat arribarà l'estiu. Un cop superat el període d'aptació a la feina nova i als nous horaris, i superada també l'astènia primaveral que cada any em deixa feta una coca, ja tocava recepta nova, oi? Aquí la teniu: un gaspatxo ben refrescant.
L'última síndria que vam comprar no va sortir tan dolça com esperàvem i vaig pensar que era una bona oportunitat de provar aquesta recepta de gaspatxo de síndria que fa temps que tenia a la llista de pendents. L'he extreta del llibre La cuina et dóna joc de la Mireia Carbó, un llibre fantàstic, ple de simpatia i bones idees, com tots els de la Carbó (mama te'l tornaré aviat, de "viritat"! :P).
Ingredients
- 1/2 síndria (millor sense llavors)
- 4 tomàquets madurs
- 1 ceba tendra
- 1/2 pebrot vermell
- oli
- vinagre
- sal
Pelem els tomàquets, la ceba i els pebrots i procurem treure'n totes les llavors. Fem les verdures a trocets i les triturem amb la batedora elèctrica. Tot seguit tallem a dauets la síndria i, en el cas que tingui llavors, les hi treiem. S'ha de tenir paciència!
Afegim la síndria al gaspatxo i ho triturem tot plegat. Si veiem que ens han quedat trocets de llavor o de pell de pebrot o tomàquet, podem passar-lo per un colador perquè ens quedi més fi i fàcil de digerir.
En acabat, l'amanim amb l'oli, la sal i el vinagre al nostre gust i el deixem refredar a la nevera.
Ben fresquet és un gaspatxo molt suau i original. :)
8 comentaris:
Benvinguda de nou!
Has retornat amb una recepta boníssima, sana i fàcil de fer. Els gaspatxos m'encanten i les variacions com aquest amb síndria els trobo molt adequats per ara que comença l'estiu.
Hola, deu ser bo aquest gaspatxo. Jo no n'hi fet mai de sindria. Segurament aquest estiu el provaré.
Salut
Pepin
Genial! Justament acabo de comprar la primera síndria de la temporada!
Bentornada i felicitats pel bloc.
Bentornada!! :) Aquesta recepta ara que fa caloreta ens encanta!! (I jo personalment, més que el gaspatxo tradicional!)
Petons!
a casa aquesta setmana hi ha moltes maduixes, i pensava que potser en podria fer alguna varietat de gaspatxo... el de síndria també ha de ser molt bo!!
ai, jo penso en síndria i em ve al cap el matteo amb el ganivet... ;)
Gràcies pels comentaris!
Gemma! Estic mig desapareguda, però el teu bloc el segueixo visitant, eh? Les receptes, fantàstiques, com sempre.
Hola, Pepín, prova'l! Et sorprendrà,segur.
Teia, crec que no t'havia llegit mai. Benvinguda i gràcies!
Mercè. A Califòrnia ja deu fer una caloreta ben bona, oi? Apa, gaspatxo per un tub!
Maria, amb maduixes també ha de ser molt bo. Si el proves ja em diràs què tal, eh?
Neska, igual podem invocar "satana" amb un bol de gaspatxo d'aquest...
Boníssim i original, i si ha sobre és de la Mireia garantia!!
Molts petons i encantats de tornar a ser a cal cosetes bones. Muac
Publica un comentari a l'entrada