12 de novembre 2008

Porc aromàtic


Després d'un intens i feliç aniversari, per fi una altra recepta! No, no és que hagi dedicat aquests dies a acceptar que ja en van trenta, n'estic molt contenta de fer anys! Com sempre ha estat la feina la que no m'ha deixat actualitzar el bloc abans. Aix, "si yo fuera rica"...


Avui, una manera de fer la carn de porc ben gustosa sense haver de trencar-s'hi el cap. Queda molt bo i és molt ràpid de fer. La recepta original és de la mare d'en Davide, la Marcella. Ella la fa amb filet de porc, tot i que nosaltres la solem fer amb llom. La crisi, ja se sap... Jo us reprodueixo la recepta original, i vosaltres ja triareu amb què la voleu fer.


Ingredients (per a 4 persones)
  • 1 filet de porc
  • 1 tomàquet (o un grapat de tomaquets cherry)
  • pebre verd en gra al gust
  • oli
  • sal
  • vinagre balsàmic

Preparació


Tallem el filet a talls gruixuts i l'enrossim pels dos costats amb una mica d'oli. Quan ja tenim la carn rossa, hi afegim els grans de pebre verd i un raig de vinagre (amb compte que no ens quedi massa fort). Remenem una mica i hi tirem un rajolí d'aigua (que no cobreixi la carn). Ara apugem una mica el foc i ho fem coure fins que la major part del líquid s'hagi evaporat. En els últims moments de la cocció hi afegim el tomàquet tallat a trocets i ho corregim de sal. Apaguem el foc i, a servir!


4 comentaris:

Kelitxi ha dit...

Em pensava que potser ens portaries una recepta de Marràqueix... però és evident que no! ;-)

Que bé, una altra recepta apta per al nivell Kelitxi!

whatateacher ha dit...

Aquesta és facileta i té molt bona pinta! Gràcies, Divina. És la teva primera recepta de la trentena. :P

la divina ha dit...

No, aquesta segur que no és marroquina! Però aviat en penjaré alguna, ja veuràs! ;) Vam menjar coses taaan bones!!

Hi, teacher! :) És facilíssima, i li dóna un toc a la carn molt bo.

Ah! Millor si el tomàquet és d'alguna varietat dolceta (els cherry de tipus pera queden genials).

Gemma ha dit...

Felicitats pels 30 anys! És una edat molt maca de fer, els canvis de desena sempre impressionen una mica, però ara comencen els millors anys!
La recepta boníssima!