Va, que estic llançada! Una altra recepta que tenia pendent de penjar i que, últimament, hem fet molt a casa des que he descobert les bondats de la quinoa i com n'és de fàcil cuinar-la. Si no l'heu cuinada mai, us animo a fer-ho! I també us recomano l'HEMC dedicat a la quinoa on podreu trobar un munt de receptes interessants. :)
Ingredients (per a 2 persones)
- 1 tassa de quinoa
- 2 tasses d'aigua
- 1 taronja
- canonges
- 4 mozzarelletes (bocconcini)
Per a la vinagreta
- 3 culleradetes d'oli
- 1 culleradeta de mel
- 2 culleradetes de vinagre balsàmic
Preparació
Primer bullim durant uns 10 min. la quinoa seguint les instruccions del paquet, que normalment recomanen dues parts d'aigua per una de quinoa. L'escorrem i la deixem refredar. Tot seguit pelem la taronja i en traiem els grills nets de pell amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat.
Muntem l'amanida amb els canonges, la taronja tallada a trocets, la quinoa i les mozzarelletes tallades per la meitat.
Per acabar, fem la vinagreta emulsionant bé l'oli, la mel i el vinagre, i la tirem per sobre l'amanida just abans de servir.
16 comentaris:
jo vaig tastar la quinoa un dia que el javi ens va convidar a paella però abans ens va obligar a menjar una sopa de quinoa i no sé què més. li va quedar molt bona! li passaré aquesta recepta perquè segueixi obligant-nos a tastar receptes, jeje.
No l'he tastada mai, la quinoa. Haurem de fer la prova!
En tins a casa i mai se com fer-la, ara ja no tinc excusa....
fins aviat
No n'havia sentit a parlar mai, de la quinoa! "Ningún día te acostarás sin saber una cosa más"! I on es compra? N'hi ha als súpers o s'ha d'anar a algun lloc especial?
Aquestes receptes són ideals per després de tants excessos nadalencs... una amanida delicosa!
Quinoa. Quina paraula més maca!
Ara, no en tenia ni idea, de què era...
Que bona la quinoa!
Sempre la faig igual, me l'apunto perla propera!
Bon any!!!
Hola a totes! Gràcies per visitar-me!
Està molt bé, la quinoa, noies. La dietista de la feina me l'ha recomanada molt. Té molta proteïna, es digereix fàcilment i es pot cuinar de mil maneres diferents. Un dia fins i tot la vaig fer com si fos un risotto i no va quedar gens malament.
Ah, Kelitxi: a les botigues de dietètica sempre en tenen, i en alguns súpers també (al Bonpreu, per exemple). Cada cop és més fàcil de trobar per aquí.
He entrat al Veritas aquest matí, i també en tenen. El preu tomba d'esquena... però en tenen ;)
Sí, Maria, es passen una mica. Jo l'aconsegueixo una mica millor de preu a través del majorista de la feina.
Aquesta sí que faré!
Mònica
Umm no hem cansaria de menjar amanides i aquesta teva ha de ser deliciosa, ja l´he copiada...petonets!!!
Doncs mira, m'has convençut! La provaré! :)
Petons!
De què està feta la quinoa? És de forment com la pasta?
Hola, Xavier. Gràcies per la visita.
No, la quinoa no és un aliment processat, és un pseudocereal: http://es.wikipedia.org/wiki/Chenopodium_quinoa.
Publica un comentari a l'entrada