15 de juny 2009

Frescots de maduixa


Quina calor! Segurament dissabte no era el millor dia per fer un sopar amb la colla al nostre minimenjador. Però, vaja, la bona companyia va fer que la calorada fos molt més suportable. :)


Últimament li estic traient molt de suc als llibres de la Mireia Carbó, no em cansaré mai de recomanar-los a tothom. En aquest sopar vaig fer servir dues receptes seves i les dues van ser un èxit. Una va ser un flam d'espàrrecs i salmó fumat, que encara no penjaré, tot i que era boníssim, perquè en desemmotllar-lo va patir un petit accident i no va quedar amb gaire bona presència; l'altra van ser uns pastissets de maduixes naturals que jo he rebatejat com a "frescots de maduixa" en honor als convidats ;)


Ingredients (per a 10 persones, aprox.)
  • 1/2 kg de maduixes
  • 150 g de sucre
  • 1 llimona
  • 5 fulls de gelatina neutra
  • 200 ml de nata per muntar (35% de matèria grassa)
Preparació

Comencem rentant i netejant les maduixes. Després les triturem juntament amb el sucre i el suc de la llimona.

A continuació, posem els fulls de gelatina en remull amb aigua freda durant uns minuts fins que s'estovin.
Mentrestant batem la nata amb les varetes de la batedora elèctrica, sense arribar a muntar-la del tot, i la reservem a la nevera.

Un cop estovats els fulls de gelatina, escalfem una petita part del puré de maduixes (que no bulli), hi desfem els fulls de gelatina i ho incorporem al puré. Tot seguit, hi anem incorporant també la nata a poc a poc, sense que perdi consistència.

Repartim la crema en copes o en un motlle de pastís (dels d'aro) i la deixem refredat a la nevera com a mínim un parell d'horetes. Abans de servir, només cal decorar els pastissets amb salseta de maduixa, nata muntada, gelat..., el que més us agradi!

En el meu cas, com que vaig fer servir uns motlles de silicona tipus flam, els vaig posar al congelador perquè fos fàcil desemmotllar-los i els vaig treure uns moments abans de servir perquè no estiguessin massa durs. I la vaig encertar! Els pastissets mig gelats van agradar molt a tothom. Van resultar unes postres ben... frescotes.

Bon profit!

8 comentaris:

Gemma ha dit...

Je je je... m'encanta el títol que has posat als pastissets :)
Les receptes de la Mireia sempre surten bé, jo també recomano els seus llibres a tothom. Precisament, avui mateix una ompanya de la feina m'ha dit "vaig fer una recepta de la Mireia i va ser un èxit total!"
Aquests pastissos freds són els que vénen més de gust amb la calor, sobretot si el menjador és petit i sou molta colla a sopar ;)

Laura ha dit...

mmm... quina bona pinta! :-)

si en lloc de maduixes tinc una altra fruita, poden quedar bons, també?

la divina ha dit...

Ai, sí, Gemma, com deia no sé quin blocaire últimament, la Carbó ens està solucionant la vida a tots! :)

Laura, jo crec que sí, que ha de sortir bé també amb altres fruites. I et recomano que els congelis, pel meu gust queden millor que freds només de nevera.

Laura ha dit...

marta, això m'ha recordat la pannacotta, s'hi assembla? (de textura, vull dir)

Mercè ha dit...

Tota la raó! Les receptes de la Mireia són genials!! Aquí tenim sort i fa una temperatura mooolt agradable! :p I aquests frescots de postres de dinar quan el sol pica, han de ser una delícia! ;)
Petons!

la divina ha dit...

Laura, no, la consistència no és "flamosa" com la de la pannacotta, fred s'assembla a una mousse, i gelat queda una textura semblant a la d'un xarrup.

Ai, Mercè, crec que hauré d'emigrar a Califòrnia, doncs. no puc amb aquesta xafogor!

La cuina vermella ha dit...

Carai aquests frescots que bons. La Mireia és la millor i tu l'alumne més aventatjada!! t'ha quedat preciós.

Anònim ha dit...

Quina bona pinta!

Mònica