09 de gener 2010

Amanida de quinoa i canonges amb taronja


Va, que estic llançada! Una altra recepta que tenia pendent de penjar i que, últimament, hem fet molt a casa des que he descobert les bondats de la quinoa i com n'és de fàcil cuinar-la. Si no l'heu cuinada mai, us animo a fer-ho! I també us recomano l'HEMC dedicat a la quinoa on podreu trobar un munt de receptes interessants. :)





Ingredients (per a 2 persones)
  • 1 tassa de quinoa
  • 2 tasses d'aigua
  • 1 taronja
  • canonges
  • 4 mozzarelletes (bocconcini)
 Per a la vinagreta
  • 3 culleradetes d'oli
  • 1 culleradeta de mel
  • 2 culleradetes de vinagre balsàmic


Preparació


Primer bullim durant uns 10 min. la quinoa seguint les instruccions del paquet, que normalment recomanen dues parts d'aigua per una de quinoa. L'escorrem i la deixem refredar. Tot seguit pelem la taronja i en traiem els grills nets de pell amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat.
Muntem l'amanida amb els canonges, la taronja tallada a trocets, la quinoa i les mozzarelletes tallades per la meitat.
Per acabar, fem la vinagreta emulsionant bé l'oli, la mel i el vinagre, i la tirem per sobre l'amanida just abans de servir.

Bon profit!

Broquetes de pollastre marinat amb sèsam


Espero que totes i tots hagueu tingut un bon Nadal i que hagueu començat l'any molt rebé!
Em feia molta pena que el bloc no estrenés l'any amb un post nou, així que he recuperat una de les receptes que tinc pendents de penjar des de fa un parell de mesos.

Aquestes broquetes de pollastre són una recepta de l'Eva Arguiñano que he vist en diversos blocs. Són molt fàcils de fer i queden molt gustoses.






Ingredients
  • 2 pits de pollastre
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades de mel
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • sèsam torrat
 
Preparació

Posem el pollastre tallat en daus en una safata petita. A part, en un bol barregem bé la salsa de soja, la mel i l'oli,  l'aboquem per sobre el pollastre i ho barregem procurant que quedi tot ben impregnat. Deixem reposar el pollastre a la nevera una mitja horeta.
Passat el temps de maceració, fem les broquetes, les arrebossem amb el sèsam torrat i les coem a la planxa, que ja ha d'estar calenta.

L'Arguiñano posava una mica de gingebre a la maceració, també, per si ho voleu provar :)

A gaudir-ne!

01 de novembre 2009

Panellets


Dissabte a la tarda vaig estar fent panellets per fer una bona Castanyada al vespre. Feia un parell d'anys que no en feia i em va fer il·lusió.
Vam passar una nit divertida i tant les castanyes, els moniatos com els panellets van ser molt bons. Gràcies a totes  (i tot ;)) per venir!

En vaig fer de pinyons, de xocolata, de canyella, de llimona i de taronja. La recepta, la que sempre ha fet la meva mare però amb una mica més de sucre, per compensar l'acidesa de la llimona i la taronja i l'amargor del cacau. També vaig posar en pràctica un parell de consells de la Marta M., que em van anar de meravella. Gràcies!







Ingredients
  • 500 g d'ametlla mòlta
  • 500 g de sucre blanc (vaig fer la meitat de sucre glas i la meitat de sucre en gra)
  • 1 patata petita
  • 1 moniato petit
  • 200 g de pinyons
  • 1 ou
  • ratlladura de llimona
  • un rajolí de suc de llimona
  • ratlladura de taronja
  • un rajolí de suc de taronja
  • sucre llustre
  • canyella
  • sucre moreno
  • cacau en pols
  • xocolata negra de cobertura

Preparació

Per fer la massa base barregem l'ametlla, el sucre i la patata i el moniato bullits i triturats. Ho amassem bé i, si pot ser, ho deixem reposar a la nevera un dia, així podrem treballar millor la massa. Si no ens és possible deixar reposar la massa, no passa res.
Després és qüestió de dividir la massa en diferents parts, depenent de les varietats de panellet que vulguem fer.

De pinyons: Fem les boletes, les passem per la clara d'ou batuda a punt de neu, hi enganxem els pinyons i els pintem amb el rovell perquè quedin daurats al forn.

De xocolata: Afegim cacau a la massa i, un cop cuits i freds, els suquem a la xocolata fosa i els deixem refredar perquè la cobertura de xocolata s'endureix.


De llimona: Afegim a la massa ratlladura de llimona i un rajolí de suc de llimona (el que admeti la massa perquè hem de procurar que no quedi massa tova).Fem les boletes, les arrebossem amb sucre llustre i els coem.

De taronja: El mateix que amb els de llimona.

De canyella: Afegim canyella al gust a la massa, fem les boletes, les arrebossem amb sucre morè i  els coem.

El forn ha d'estar alt, a uns 250 graus. Els deixarem fins que estiguin dauradets. Jo els vaig donar un cop de gratinador al final perquè quedéssim més torrats.

Bona Castanyada!