03 de març 2009

Farinata

Quina peneta, tenir el bloc tan caducat! Però em sembla que a partir d'ara aquesta serà la freqüència d'actualització habitual. Què hi farem! L'important és no deixar de gaudir amb la cuina i compartir-ho amb qui vulgui passar per aquí de tant en tant.

Avui us deixo la recepta de farinata que ens va donar la meva cunyada, la Roberta, l'últim cop que vam visitar Itàlia (grazie Roby!!). La farinata és típica de la Ligúria i el Baix Piemont, es tracta d'una massa de farina de cigró cuita al forn, que es menja com a aperitiu, acompanyament o, simplement, per berenar pel carrer, com qui menja un tros de pizza. :)




Ingredients
  • 200 gr de farina de cigró
  • 600 gr d'aigua
  • 2 culleradetes de sal
  • 1/4 got d'oli d'oliva
  • un polsim de romaní o farigola (opcional)


Preparació

Comencem barrejant la farina, l'aigua i la sal en un bol amb l'ajuda de la batedora elèctrica. Ja veureu que queda una massa molt líquida. Un cop estigui tot ben barrejat, ho deixem reposar durant un mínim de 3 hores tapat amb un drap. Passat el temps de repòs, preescalfem el forn a 200 graus amb l'escalfor de dalt i ens preparem per enfornar la farinata.

En una safata de forn grossa (d'uns 40 x 40 cm) escampem l'oli, que cobreixi tota la superfície, i aboquem la massa que hem deixat reposar. Ha de quedar una capa de massa fina. Ho barregem tot amb una cullera o un pinzell de silicona (a la safata mateix) i, si volem, ho empolvorem amb les herbes aromàtiques que haguem triat. Finalment, ho posem a coure durant més o menys 1 hora, fins que veiem que la superfície de la farinata està ben torrada.

Bon profit!!